"Majd holnap. Miért nem ma? Tényleg. Miért nem ma?"

Ivanics László - Majd holnap

Ivanics László - Majd holnap

Egy év vége

#127

2020. november 07. - ivanics.laszlo

 

egyevvege.jpg


Sokáig tartott, amíg eljutottam idáig, és nekiültem ennek az írásnak. Vagytok néhányan, akik követtétek a tavaly májusban elkezdett "sorozatomat", az #il365 fedőnevű projektet. Ezzel a célom eredetileg az volt, hogy egy éven keresztül próbáljak minden nap írni valamilyen szösszenetet ide az oldalra. Ez végül 126 rövidebb-hosszabb írásnál állt meg, azaz a naponta posztolás helyett inkább háromnaponta sikerült valamit "letennem a monitorra". Az általam elvártaktól elmaradó mennyiségét nyilván kudarcként élem meg, főleg úgy, hogy a facebook minden posztnál számszerű visszajelzést ad az olvasottságról. És talán ez az, ami egy idő után a kedvem szegte - pedig nem kellett volna...

Azt az elején megfogadtam, hogy fizetett hirdetésben nem fogom reklámozni az oldalt - a célom az volt, hogy akkor terjedjenek az írások, ha elég népszerűek. A népszerű témák legtöbbször a közéleti kérdések, a híres emberek nekrológjai és a megemlékezések voltak - az "irodalmibb" jellegű írások ritkán lépték át az olvasók ingerküszöbét.

Jelen pillanatban 1777 kedvelés és 1813 követés van az oldalon, tehát sajnos nem sikerült elérni a kétezres határt. Tudom, tudom, a számok nem fontosak - de az ember furcsa egy szerzet, tudja, hogy nem az számít, de mégis azt nézi, ahhoz méri.

Kiderült az is, hogy a folyamatos íráshoz nem elég egy-egy jó gondolat, pillanatnyi ihlet, hanem komoly előretervezés, időbeosztás és munka kell. Ez pedig nálam nem volt meg. Egész egyszerűen az életben más, fontosabb terepeken is helyt kellett állnom: otthontanulás, építkezés, kerti/mezőgazdasági munkák, gyereknevelés, családi élet, újabb gyerkőc várása... Este pedig, amikor írni tudnék: fáradt szem és fáradt agy, nekifutás majd szinte mindig feladás. Tudjátok: majd holnap. :-)

Mindenesetre köszönöm mindenki érdeklődését, figyelmét! Ha csak egy írásom elolvastad, lájkoltad, megosztottad: már hálás vagyok.

Hogyan tovább? Azt még nem tudom... Szeretnék írni, jó lenne írni - de hogy miként folytatom, az még a jövő zenéje...

Köszönöm!

I.L.

#majdholnap #il365


A kép forrása/Source of the image: https://www.google.com/amp/s/hamuesgyemant.hu/amp/uj-zeland-bortura-2646165350

A projektről: https://majdholnapblog.blog.hu/2019/05/16/egy_ev_820

A bejegyzés trackback címe:

https://majdholnapblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1516276808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása