"Majd holnap. Miért nem ma? Tényleg. Miért nem ma?"

Ivanics László - Majd holnap

Ivanics László - Majd holnap

Maradj otthon!

#122

2020. március 14. - ivanics.laszlo

 

smart_home.png

 

Tudom, tudom. Már unod az egészet. Mindenhonnan ez jön, a csapból is ez folyik, te pedig nem érted, hogyan lehet ennyire túlreagálni valamit. De nem tudsz mit tenni, az iskolából már hazaküldtek. Unatkozol. Tudom.

Mosolyogsz a pánikban vásárlókon, egy kézlegyintéssel elutasítod anyád és apád szónoklatait, a tévét unottan kapcsolod ki a híradónál. Tudom.

 

Telik lassan az idő, előbb-utóbb megunod majd az on-line sorozatokat, a netflixet, a játékot – ülsz csak otthon két távoktatással megtartott óra közötti szünetben.  Ez is marhaság gondolod – de azért csinálod, mert ki akar nyáron suliba menni. Te biztosan nem. Tudom.

 

Már nagyon hiányoznak a haverok, a lányok, a barátok, szeretnél újra lógni a téren, plázázni, beülni egy közepesen gyenge amerikai filmre, amire fél nap múlva nem is emlékszel majd. Tudom. Vagy épp szeretnél újra edzeni, táncolni, vívni, lovagolni, színházba járni, könyvtárba menni, kávézóban vagy kocsmában üldögélni. Újra élni, élvezni az életet – nem csak ülni otthon és unatkozni. Tudom.

 

Tudom, elfogadom és teljes mértékben meg is értem.

 

De most inkább maradj otthon! Két hétig, egy hónapig, június végéig – amíg csak mondják. Maradj otthon!

 

Tudom, már mondod is: rád nem veszélyes. Te fiatal vagy, sportos vagy, jó az immunrendszered. Tudom.  De emlékszel még a nénire a szomszédból, akinek minden nap köszönni szoktál, és néha segítesz vinni a szatyrait? Emlékszel a bácsira a szőlőhegyen, akivel olyan jókat lehet beszélgetni? A buszvezetőre, akinek mindig van egy jó vicce – és akiről a múltkor hallottad, hogy nemsokára nyugdíjba megy? Ilonka nénire, aki a nyugdíj mellett tanít kémiát nálatok? Emlékszel rájuk? Vagy nagymamádra és nagypapádra? Persze, hogyne emlékeznél rájuk, majd minden hétköznap náluk várod ki az időt, ameddig apa érted nem megy. Minden vasárnap nálatok esznek, gyerekkorod óta elhalmoznak téged ajándékkal – és ami még fontosabb: szeretettel. Na, rájuk ez veszélyes. Mert odakinn fertőződhetsz és fertőzhetsz. Ezért kell otthon maradnod. Miattuk kell otthon maradnod. A többit meg úgyis kibírod.

 

Legyél te is hős, ments meg te is egy életet!

 

Maradj otthon!

 

I.L.

 

#maradjotthon #majdholnap #il365


A kép forrása/Source of the image: https://eu.dlink.com/hu/hu/for-home/smart-home

A projektről: https://majdholnapblog.blog.hu/2019/05/16/egy_ev_820

A bejegyzés trackback címe:

https://majdholnapblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3015522896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása