"Majd holnap. Miért nem ma? Tényleg. Miért nem ma?"

Ivanics László - Majd holnap

Ivanics László - Majd holnap

Olvassunk együtt

2023 február

2023. február 08. - ivanics.laszlo

 

3773.jpg

Februárban próbálom folytatni a múlt őszi projektet, azaz olvasásra bírni minél több embert! Ehhez erre a hónapra két kortárs és egy klasszikus művet választottam- remélem nem bánod meg, ha velem tartasz. � 

 

Február 17 - Madeline Miller: Akhilleusz dala

 

Akhilleusz dala - a trójai háború története Patroklosz, Akhilleusz "barátja" szemszögéből. Te is úgy tanultad, hogy barátja? És mi van, ha ennél több volt? Ha a szerelme? Lehet ez furcsa vagy megbotránkoztató, de a görögöknél ebből nem csináltak nagy gondot. Nem tagadom, kissé vegyes érzésekkel vettem kezembe a könyvet - de nem bántam meg. Hogy miért? Elmondom, ha elolvasod! 

 

További infók: https://www.libri.hu/konyv/madeline_miller.akhilleusz-dala.html 

 

 

Február 22 - Mészáros Dorka: Nem biztos, hogy visszajövök (18)

 

Krimiszerű nyomozás bentlakásos gimnáziumból eltűnt diákok után, meghökkentő titkokkal? Pörgős, gyorsan olvasható, "könnyed" olvasmány? Ez utóbbit miért így írom? Olvasd el, és megtudod! 

 

További infók; https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/sci-fi-fantasy-krimi/nem-biztos-hogy-visszajovok

 

Február 28 - Golding: A legyek ura

 

Na jó, essünk túl rajta! Legutóbb is próbálkoztam vele, de végül nem fogtam neki - lehet, hogy a téma miatt? Vagy csak megszoktam már, hogy a "kimaradt nagy klasszikusok" általában csalódást okoznak? No nem baj, adok egy esélyt neki - legalább eggyel rövidebb lesz az olvasási bakancslista. Velem tartasz? 

 

További infók: https://www.libri.hu/konyv/william_golding.a-legyek-ura--9.html

 

Ezt a három könyvet választottam tehát erre a hónapra. Remélem ezúttal többen is velem tartotok, hogy aztán jól "kibeszélhessük" az olvasottakat! 

 

Jó szórakozást!

 

I.L.

 

A kép forrása: https://www.theguardian.com/lifeandstyle/2022/dec/30/are-you-bored-yet-five-great-books-to-snuggle-down-with-over-the-christmas-break

A bejegyzés trackback címe:

https://majdholnapblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4518044354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása