"Majd holnap. Miért nem ma? Tényleg. Miért nem ma?"

Ivanics László - Majd holnap

Ivanics László - Majd holnap

A hit

2022. november 28. - ivanics.laszlo

advent_elso_img.jpg

Nehéz dolog a hit. Hinni valamiben azt jelenti számomra, hogy feltétel nélkül, teljes bizonyossággal elhiszem, tudom valamiről, hogy létezik - még akkor is, ha kézzelfogható jele, bizonyítéka nincs.


Hinni lehet teljesen hétköznapi dolgokban is. Hiszünk a szüleinknek, hogy a legjobbat akarják nekünk és eszerint cselekszenek. Hiszünk a párunknak, hogy igazat mond nekünk és hűséges hozzánk.  Hiszünk a gyerekeinknek, ha megígérnek valamit - még akkor is, ha már többször is csalódnunk kellett. Hiszünk a barátunknak, akinek más már nem, hiszünk egy idegennek, akinek más még nem. Hiszünk a főnökünknek, a munkatársunknak, a beosztottunknak. Hiszünk társadalmi ügyekben és jelszavakban, hangzatos szólamokban és politikai pártokban. Egy szó mint száz, nagyon sokan és sokféleképpen hiszünk.

És vagyunk mi, akik hiszünk Istenben. Talán a fentiek közül ez a legnehezebb, a legkevésbé kézzelfogható. Hinni Istenben számomra azt jelenti, hogy elfogadom egy nálam nagyobb, feljebbvaló hatalom létezését. Elfogadom minden áldását és minden ajándékát, a boldog napokat és kellemes perceket - a pillanatokat, amikor tündökölhetek az isteni szeretet fényében.

És hiszek benne akkor is, mikor csapások érnek, ha az életem vakvágányra került, ha úgy érzem, teljesen elfordult tőlem Isten. Mikor nincs már semmibe kapaszkodnom, amikor az emberi értelmem tudja, hogy fel kellene adnom, abba kellene hagynom. Amikor egy végtelennek tűnő labirintusban sétálva nem látom a kiutat,  bármennyire is erőltetem a szemeim, mégsem láthatom meg a fényt az alagút végén. De tudom hogy ott van, és továbbra is, rendületlenül megyek felé, követem. Hiszek benne. Nem vagyok egyedül.

Tegnap volt advent első vasárnapja. Advent a csodavárás időszaka, amikor az egész keresztény világ a fény, a végtelen isteni szeretet megszületését várja. Ennek első oszlopa bennünk a HIT - az első meggyújtott gyertya jelentése adventi koszorúnkon.

Lelket felüdítő és eredményes csodavárást kívánok mindenkinek!

 

Ivanics László

#advent #ivanicslászló #majdholnap

 

A kép forrása: http://www.lelekpalya.hu/cikkek/lelekudito/advent-elso-vasarnapja/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://majdholnapblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9717989826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása