"Majd holnap. Miért nem ma? Tényleg. Miért nem ma?"

Ivanics László - Majd holnap

Ivanics László - Majd holnap

Olvass velem! - 2022 nyár

2022. július 18. - ivanics.laszlo

olvasni_jo_2.jpg

Szeretsz olvasni? Nyitott vagy az újdonságokra és/vagy a klasszikusok újraolvasására? Szeretnél néha olyat is olvasni, amivel „átléped a határaidat”, azaz valami olyat, amit egyébként soha nem olvasnál? Csatlakozz, és olvassunk együtt!

 

Az alábbiakban azok a könyvcímek kerülnek felsorolásra, amelyeket a következő hetekben elolvasok, majd olvasásra ajánlok (vagy épp nem ajánlok). Persze az igazi az lenne, ha többen csatlakoznának – és egy-egy ajánló megjelenése után többen  is leírnánk ide a véleményünket az adott műről. És hogy miért? Mert olvasni jó! Jó szórakozást minden csatlakozónak!

 

Július 24: Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön

Traumatikus élmény vagy kötelező klasszikus? Rengetegszer emlegettem hozzászólásoknál, baráti beszélgetéseknél, tanórákon az elmúlt években ezt a könyvet, mint a nem átgondolt kötelezők iskolapéldáját - holott túl sok mindenre nem emlékszem belőle. Van valami kis bicebóca, egy kemencepadkához ülő fázós kisfiú, valami barlangos jelenet és sok halál - ezek maradtak meg bennem a mű kapcsán. Tényleg annyira rossz lenne ez a mű? Tényleg nem való alsós gyerekek kezébe? Ennek szeretnék most egy újraolvasással utána járni. 

 

(Az idő rövidsége miatt ehhez a könyvhöz itt egy link: https://mek.oszk.hu/00900/00970/00970.htm )

 

Július 27: Frances Hodgson Burnett: A titkos kert

  • Te nem olvastad A titkos kertet? Pedig a legjobb/legkevesebb/legszebb gyerekkori könyvem! Tényleg nem olvastad?
  • Én? Nem. De most pótoljuk! 

 

Augusztus 1: Kalapos Éva Veronika: F mint

Egy, az ajánlók szerint, életszagú, letehetetlen, túlzóan erőszakos, kissé sötét tónusú társadalomkritika egy kortárs szerzőtől? Próbáljuk meg! 

 

Augusztus 8: Gabriel Garcia Marquez: Szerelem kolera idején

Időtlen klasszikus a dél-amerikai irodalom nagymesterétől, a szerelem örök és mindent legyőző voltáról? Garantált újraolvasás!

 

Augusztus 23 (módosítva): Yuvel Noah Harrari: Az emberiség rövid története 

Hogyan látja a XXI. század "sztártörténésze" az emberiség történetét? Egy kis elmélkedni és gondolkodnivaló - főleg napjaink eseményeinek tükrében. Szeretted a történelmet? Akkor ez biztosan tetszeni fog! Nem szeretted? Akkor most ideje elkezdeni!

 

Augusztus 30 (módosítva): Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak

Stand up comedy és irodalom? Mi sül ki ebből? Bödőcs Tibor egy modern Így írtok ti-vel (Addig se iszik - 2017) már bizonyította, hogy nem csupán egy humorista, hanem nagyon jó írói vénával van ellátva! Lássuk,, miként festi le a magyar hétköznapok „hőseit”, hogyan adja vissza a mai (vagy már  csak korábbi?) kocsmák hangulatát.

 

Szeptember 3 (módosítva): Golding: A legyek ura

Hmmm. Mindig félek azoktól a klasszikusokól, amiket mindenki ajánl – de én még nem  olvastam… Ilyenkor a várakozás mindig nagy, és ez bizony elnyomhatja az irodalmi élményt. Vajon most is így lesz?

 

És hogy szeptembertől mi lesz? Azt meglátjuk! :-) 

 

Addig is jó olvasást mindenkinek!

 

I.L.

 

(A kép forrása: https://www.playbuzz.com/shananw10/whats-your-favorite-type-of-fantasy-novel )

A bejegyzés trackback címe:

https://majdholnapblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6517885323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása